Beats-Audio-Apple-770x431Het populaire bedrijf Apple heeft koptelefoon merk Beats Electronic overgekocht voor maar liefst drie miljoen dollar. Dit is de grootste overname van Apple in de geschiedenis. Het bedrijf krijgt door de koop de leiding over de streamdienst van Beats en over de welbekende koptelefoons van Beats. Tim Cook, Apple-ceo, onderbouwt dat muziek voor veel mensen een heel belangrijk onderdeel in het leven. Zo ook voor Apple gebruikers. Een eventuele samenwerking met Beats was dan al snel gelegd.

“Muziek is zo’n enorm belangrijk onderdeel van het leven. Dat is de reden waarom we blijven investeren in muziek en brengen we Apple en Beats bij elkaar om de meest innovatieve muziekproducten en -diensten te ontwikkelen.” – Tim Cook

Beats kritiek op koptelefoon Apple

Wat wel opvallend is, is dat Jimmy Iovine, één van de oprichters van de koptelefoons van Beats, kritiek heeft op de bestaande koptelefoons van Apple. Daarom is hij dan ook meer dan blij dat ze kennis kunnen delen om samen goede koptelefoons te ontwikkelen voor Apple. Volgens Iovine mist het een goed basgeluid, wat bij de koptelefoons van Beats er juist uit springt. Lovine vindt dit één van de meest belangrijke elementen aan een goedwerkende koptelefoon. Apple let volgens hem niet op geluidskwaliteit.

Eddie Cue, hoofd iTunes van Apple, is het deels met hem eens. Hij vertelt dat ze de beste oordopjes leveren bij het gehele pakket. Nóg betere oordopjes kosten volgens hem gewoon veel te veel geld. Met een samenwerking tussen Apple en een bedrijf dat gespecialiseerd is in koptelefoons moet het waarschijnlijk in de toekomst ook wel goedkomen met de oordopjes van Apple.

“Ik heb altijd al geweten dat Beats bij Apple hoorde”, zegt Iovine. “Toen we begonnen met Beats, waren we geïnspireerd door Apples ongeëvenaarde vermogen om cultuur en technologie samen te brengen.”

Beats blijft Beats

Beats Electronic mag dan wel onder de naam van Apple vallen, ze zullen zeker onder hun eigen naam blijven opereren. Zo blijven de koptelefoons onderdeel van Beats, Ook worden de streamdienst van Beats en iTunes niet één programma, maar blijven ze allebei bestaan. Het doel van de samenwerking is wel om in de toekomst samen vooruitstrevende producten te ontwikkelen die zowel in de visie van Apple als in de visie van Beats passen.

1

Tags: , ,