Annelies vd hoffNu we allemaal elke dag op stap gaan met een smartphone in onze zak, zijn er steeds meer gelegenheden waarbij we foto’s willen maken. De hele dag doen zich fotogenieke situaties voor. De opkomende zon terwijl je in de file staat, het vrolijke gebakje dat je op je werk bij de koffie krijgt, een coole selfie met je klasgenoten of een leuke oldtimer die langs de stoep geparkeerd staat. Je leven speelt zich als het ware af in een openluchtfotostudio.

Stel mooie series samen

fotobeheer_softwareOm maximaal plezier te kunnen beleven aan al die foto’s moet je geregeld je fotobestanden ordenen. Het liefst elke dag, want dan heb je steeds mooie fotoseries bij de hand voor iedereen die ze wil zien.
Orden je de foto’s op je pc, dan is het Google programma Picasa hiervoor uitstekend geschikt. Heb je even wat tijd over, dan kun je jouw favoriete foto’s ook bewerken. Voor je Windows pc of Mac kun je hiervoor kiezen uit tal van programma’s. Verschillende varianten van Adobe Photoshop zijn fijn om mee te werken en ook Corel Paint Shop is bij velen favoriet.

Fantastische apps voor smartphone en tablet

Bewerken op je pc is leuk, maar er zijn ook allerlei apps die bewerken mogelijk maken op je tablet of  smartphone. Een bijzonder mooie app voor op je tablet is het gratis programma GIMP. Dit open source programma is vergelijkbaar met de meest professionele versie van Adobes Photoshop.
Is iets minder vergaand voor jou ook al voldoende, installeer dan op je smartphone of tablet eens een app als Snapseed, Fotor, Pixlr Express, Be Funky, Photo Editor, PicsArt of Aviary. Je zult verteld staan van de leuke mogelijkheden die deze programma’s bieden. Op basis van jouw originele foto maak je er de leukste creaties mee!

770d26b3eda46e0660bc5422b5b43f87

0

Tags: , ,