gimp-2812-ubuntu

Zelf je foto’s bewerken op je tablet? Misschien heb je al wel eens rondgekeken en het één en ander geïnstalleerd. Vaak valt de werking van de diverse bewerkings apps wat tegen, of zijn de voorgeprogrammeerde mogelijkheden gewoon te beperkt.
Van je pc ken je misschien wel het programma Photoshop of Paint Shop Pro, maar daarvan weet je dat ze heel wat geld kosten. Toch is er een goed alternatief voor deze professionele programma’s. Het staat bekend onder de naam GIMP.

GIMP voor Android

Wie eerder al bezig was met het installeren van Linux op de computer, is GIMP vast al eens tegengekomen. De bekende Linux versie Ubuntu heeft het programma al jaren standaard als fotobewerkingsprogramma aan boord. Steeds kwamen er nieuwe versies uit en steeds werd het programma krachtiger.
Inmiddels is GIMP ook te downloaden op Google Play. Dit betekent dat het programma nu ook onder Android te gebruiken is. Er gaat hierdoor een wereld van professionele mogelijkheden voor je open.

gimp2.10-development

Talloze bewerkingsmogelijkheden

Op een professionele wijze kun je foto’s retoucheren, je kunt ze componeren, achtergronden aanpassen en kleuren veranderen. Bovendien is GIMP een handig programma om verschillende bestandsformaten naar elkaar om te zetten.
GIMP is open source software. De programmacode is dus openbaar. Dit betekent dat wereldwijd talloze mensen bezig zijn om leuke plug-ins voor het programma te ontwikkelen. Dit maakt nog uitgebreidere bewerkingsmogelijkheden bereikbaar en zorgt voor prachtige resultaten.

Laat iedereen versteld staan

De mogelijkheid om zelf professioneel je foto’s te bewerken biedt leuke kansen. Maak jij zelf graag uitnodigingen voor een feest dat je van plan bent te geven, of ontwerp je misschien een brochure voor je werk, dan kan een programma als GIMP je daarbij goede diensten bewijzen. Het fotomateriaal zet je na enige oefening heel gemakkelijk naar je hand. Componeer er de juiste tekst  bij en zoek dan een goede online drukkerij. Door de hoge professionele kwaliteit die je met een programma als GIMP kunt bereiken, blijf je moeiteloos de concurrentie voor. Ook bij het ontwerpen van je eigen uitnodigingen of misschien dat prachtige geboortekaartje, maak je grote indruk met jouw gezonde dosis creativiteit!

0

Tags: , , ,