lg-g-watch-rAls we de geruchten mogen geloven lanceert bedrijf LG in september hun tweede Smartwatch. Dit zullen ze doen op de welbekende IFA-beurs, de grootste beurs voor elektronica, gadgets en technologie in Berlijn. Een slimme zet van LG om het tijdens dit event te presenteren: de IFA-beurs trekt jaarlijks gemiddeld 278.300 bezoekers. Veel mensen komen op het evenement af om een kijkje te nemen naar de nieuwe technologische ontwikkelingen en wellicht ook om het een en ander aan te schaffen. LG bereikt op deze manier dus al direct een groot en breed publiek voor haar nieuwe Smartwatch.

Weinig tijd tussen eerste en tweede Smartwatch

Typerend is dat het bedrijf nu alweer een tweede smartwatch gaat ontwikkelen. Ze kwamen namelijk nog geen twee maanden geleden met hun eerste horloge op de markt. Er was echter wel veel kritiek op het eerste ontwerp: het was een veel te groot model en daarom onhandig. Daarnaast waren er maar weinig verschillen te constateren in vergelijking met de al bestaande smartwatches van bijvoorbeeld Apple. Er moet dus verandering en verbetering in komen, wil LG zich kunnen onderscheiden op deze markt. De nieuwe Smartwatch moet een serieuze concurrent worden van de populaire Moto 360 van Motorola.

Kenmerken nieuwe Smartwatch LG

De nieuwe Smartwatch van LG zal in eerste instantie vooral qua uiterlijk anders zijn. Veel ontwikkelaars weten dat dergelijke horloges heel handig zijn, maar vergeten hierbij dat mensen ze moeten dragen. Er is nog niet veel bekend over het uiterlijk, maar het horloge zal sowieso een mooi, rond uiterlijk hebben. Het is misschien nu nog niet voor te stellen, maar dit soort horloges moeten uiteindelijk alle smartphones vervangen. De tijd zal het leren.

0

Tags: , , , ,