Nieuwe emoticons in iOS 8.3

Met het verschijnen van de 8.3 update van Apples iOS heeft Apple de welbekende smileys voorzien van een huidskleurtje. Naast het geel van de originele emoticons zijn er nu ook 4 huidskleuren te kiezen. Variërend van blank naar donker zijn de veelgebruikte symbooltjes nu uit te drukken in verschillende etnische hoedanigheden. Naast de verschillende huidskleuren is het ook mogelijk om verschillende emoticons als het ware uit elkaar te halen . Zo creëer je een meisje, hart en een kus door het icoon twee zoenende meisjes te backspacen. Andere iconen zijn uit elkaar te halen met logischerwijs andere eindresultaten. Al met al zijn er zo’n 300 honderd extra emoticons toegevoegd aan de huidige ‘vooraad’ .

Reacties op uitbreiding assortiment

Uiteraard zijn er op de emoticon uitbreiding van Apple talloze reacties van voor en tegenstanders van deze voorheen exclusief gele rakkers. Zo zijn de roodharige niet vertegenwoordigt wat heeft geleid tot een petitie om ook een roodharig emoticonnetje ten tonele te laten verschijnen. Ook zijn er op en aanmerkingen op het gele emoticonnetje dat volgens sommige de oosterse bevolkingsgroep moet vertegenwoordigen. Te geel is daar het commentaar. Andere zeggen dat het geel van de originele emoticon nu juist helemaal niets met huidskleur te maken heeft\had. Geel was de originele kleur van de smiley die als voorbeeld heeft gediend van Apples emoticons. Al met al heeft Apples uitbreiding voor afdoende roering gezorgd bij de liefhebber en gebruikers van de welbekende emoticon.

apple-emoji-k

Misplaatste politieke correctheid

Naar de redenen voor Apples beslissing kan alleen maar gegist worden. Dat aangezien Apple weinig of niets loslaat over de achterliggende redenen van de recente uitbreiding. Het ligt dan ook in het midden of het gaat over een logische uitbreiding van het smiley spectrum of dat dit een gevalletje misplaatste politieke correctheid kan worden genoemd. Aan de hand van de nog lopende discussies en petities betreffende de emoticon kan wel worden gezegd dat de smiley meer teweeg brengt dan vele gedacht zullen hebben. Het kleine gele symbooltje blijkt geliefd en verguisd te zijn onder de gebruikers van de verschillende apps en programmas waarin het rakkertje gebruikt kan worden.

0

Tags: , ,