De Samsung Note 4 wordt in de berichtgeving nog niet erg vaak besproken. Eigenlijk is dat best wel vreemd. Je kunt namelijk nu al stellen dat de op 3 september 2014 geïntroduceerde  Samsung Note 4 het toptoestel van Samsung geworden is. Het toestel scoort op alle punten hoog, zelfs beduidend hoger dan de Samsung Galaxy S5 die er natuurlijk ook best wel mag zijn.

2 verschillende prijsklassen

Eerst een vergelijking van de prijs. Even googlen levert prijzen op die variëren van 480 tot 520 euro. Hierbij is de kleur van invloed en het scheelt ook of winkels leveringskosten in rekening brengen. De Samsung Note 4 wordt op iets minder plaatsen verkocht en zit duidelijk in een wat hoger prijsklassement. Voor een prijs van rond de 740 euro heb je hem in huis.

Superieure schermtechniek

samsung-galaxy-note-4-gc-4

Is het verschil tussen beide toestellen erg groot? Je kunt gerust stellen van wel. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de beeldschermtechniek van de Samsung Note 4 is veruit superieur. Als eerste toestel buiten Zuid-Korea beschikt het over een Super Amoled scherm met een QHD resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dat komt neer op meer dan 500 pixels per inch. Het scherm meet bovendien een forse 5.7 inch, wat maar liefst 0.6 inch groter is dan het ook niet slechte scherm van de Samsung Galaxy S5. Dit laatste toestel laat trots van zich spreken met een een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Ook bepaald niet slecht, maar wel net iets minder.

Processor en werkgeheugen

Ook een belangrijk punt is de kwaliteit van de processor en het werkgeheugen. De Samsung Note 4 is voorzien van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 805 quadcore processor, die draait op een kloksnelheid van maximaal 2,7 GHz. Daarmee scoort de Samsung Note 4 een stukje hoger dan de Samsung Galaxy S5 die voorzien is van een 2,5GHz quadcore-processor. Ook qua werkgeheugen is er een belangrijk verschil. Daar waar de Samsung Galaxy S5 heel soepel draait op 2 GB werkgeheugen, raast de Samsung Note 4 hem voorbij met maar liefst 3 GB.

snapdragon-805-processor-blocks-640x353 snapdragon-805-key-features-640x320

Perfecte beeldtechniek

Maak je met je telefoon graag coole foto’s? Dan maken beide toestellen je blij. Allebei beschikken ze over een 16 megapixel camera, maar de Samsung Note 4 is het eerste en enige toestel van Samsung dat bovendien beschikt over optische beeldstabilisatie. Ook voor selfies biedt de Samsung Note 4 de beste techniek. Met een frontcamera van 3.7 megapixel overtreft hij in scherpte veruit de kwaliteit van de 2.1 megapixel camera in de Samsung Galaxy S5.

1

Tags: , ,