De nieuwe topmodellen van Apple, de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, zijn op 26 september ook in Nederland gelanceerd. De iPhone 6 heeft een schermdiagonaal van 4,7 inch en de iPhone 6 Plus is uitgebracht met een voor Apple begrippen wonderlijk groot scherm van 5,5 inch. Hoog tijd dus om te kijken hoe onze mobiele providers deze prachtige toestellen in de markt zetten.

iphone-6-iphone-6-plus-handen

KPN, Vodafone en T-Mobile

Een rondgang laat zien dat de grote providers als KPN, Vodafone en T-Mobile elk een stevig abonnement met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aanbieden. Steeds kiezen de drie providers ervoor om aan beide toestellen een gelijkluidend twee jaar durend abonnement te koppelen. Als enige provider hanteert KPN voor de iPhone 6 met 16 GB een toestelprijs van 99 euro.
Voor de duurdere iPhone 6 Plus laat elke provider je bij het afsluiten van het abonnement bijbetalen. Voor de 16 GB versie van de iPhone 6 Plus is dat bij T-Mobile 100 euro en bij Vodafone 95 euro, terwijl KPN voor dit toestel 199 euro laat bijbetalen. Kies je voor de duurdere 64 GB versie, dan betaal je bij T-Mobile en Vodafone 199 extra en bij KPN 299.

Maandkosten maken weinig verschil

De toestelprijs die KPN hanteert ligt dus steeds ongeveer 100 euro hoger dan bij de twee andere  providers. Hoe zit dat met de verdere kosten van een abonnement met de iPhone 6 met 16 GB? Alle drie de providers rekenen eenmalig aansluitkosten van 30 euro en een thuiskopieheffing van 6,05 euro. Tot zover geen verschil dus.
Bij T-Mobile betaal je per maand 62 euro, bij Vodafone 59 euro en bij KPN 54 euro. Bij Vodafone krijg je 6 maanden Netflix cadeau. Smeer je bij KPN de 99 euro aankoopkosten voor het toestel uit over twee jaar, dan kost het KPN abonnement je (54 + 4 =) 58 euro per maand.
In alle drie de abonnementen zit onbeperkt bellen en sms’en verwerkt, terwijl T-Mobile daar ook nog onbeperkt Whatsappen en posten aan toevoegt.

Meer data bij T-Mobile

Het onbeperkt Whatsappen en posten verklaart misschien waarom T-Mobile 3 à 4 euro per maand duurder is, maar dit kan ook komen door een ander opmerkelijk verschil: bieden Vodafone en KPN allebei 2 GB data aan, bij T-Mobile word je verwend met maar liefst 5 GB!
Natuurlijk werken alle drie de telefoons op het 4G netwerk. In Nederland is dit bij de drie providers al behoorlijk in de lucht. Zet je in op 4G roaming in het buitenland, dan heeft Vodafone internationaal een grote voorsprong. Op het kaartje hieronder kun je de 4G-dekking in Nederland checken.

0

Tags: , ,